Beach bar-urile din lemn, o atracţie estivală la Mamaia

32
Beach bar-urile din lemn, o atracţie estivală la Mamaia

Mamaia este staţiunea fanion a litoralului românesc, care îmbină cu succes toate tipurile de cazare, restaurante şi beach-bar-uri elegante pentru toate buzunarele. Aici plajele sunt mereu pline şi petrecerile se ţin în fiecare seară.

Construcţiile la malul mării au anumite reglementări specifice, deoarece marea majoritate sunt sezoniere şi se află direct pe plajă. De aceea, realizarea unui beach-bar este o misiune dificilă, pentru care trebuie să vă înarmaţi cu multă răbdare şi cu putere de muncă, iar acolo unde aveţi neclarităţi nu ezitaţi să consultaţi materialele informaţionale disponibile pe Google şi Youtube, să discutaţi detaliat cu specialişti în domeniu şi să vă notaţi pe o agendă sau într-un caiet toate cheltuielile efectuate, astfel încât la final să aveţi o perspectivă a tuturor costurilor.

Modalităţile de îndeplinire a misiunii fiecărui proiect de amenajare bar de plajă diferă însă de la proiect la proiect, însă majoritatea soluţiilor implică realizarea unei structuri din lemn datorită flexibilităţii materialului şi a rezistenţei sale la umiditatea sărată.

Noi îţi recomandăm realizarea unui beach-bar pe structură din lemn. Acest tip constructiv este unul extrem de avantajos datorită timpului relativ scurt de finalizare, cuprins între 1 şi 2 luni. Pe lângă rapiditate, construcţiile pe structură din lemn sunt şi foarte rezistente la cutremur şi asigură o excelentă protecţie la umiditate pe timp de vară.

Un alt avantaj considerabil al structurilor din lemn este DEMONTAREA RAPIDĂ, astfel încât la finalul sezonului este foarte uşor de relocat întreaga structură, fie pentru a fi deschisă o altă locaţie, fie pentru a fi depozitată pentru sezonul următor.

Încă din cele mai vechi timpuri, în special românii din zonele de munte, care aveau acces uşor la lemnul pădurilor din zonă, s-au orientat către construcţiile din lemn sau pe structură din lemn. Majoritatea caselor peste 50 de ani din zona de munte a României sunt construite din lemn.

Avantaje construcţii pe structură din lemn

  • Timp scurt de realizare (între 1 şi 2 luni)
  • Stabilitatea structurii la cutremure şi intemperii
  • Durata lungă de viaţă a materialului lemnos, tratat corespunzător contra dăunătorilor şi umidităţii din aer
  • Lemnul este cel mai ecologic material de construcţii disponibil pe piaţă, se reciclează în proporţie de 100% şi este regenerabil în mod natural
  • Costurile mici de relocare.

Recomandări

+ Alocarea proiectului de construcţie unei firme specializate pe lemn, cu experienţă relevantă în domeniu şi în România. Astfel veţi beneficia de multiple sugestii şi optimizări care vor salva mult timp şi materiale.

+ Alocaţi o atenţie specială instalaţiei electrice şi colaboraţi numai cu firme sau persoane autorizate.

+ Consultaţi-vă foarte mult înainte de începerea efectivă a lucrărilor, puneţi toate întrebările care vă trec prin minte şi la final semnaţi un contract de colaborare care să includă toate operaţiunile şi toate costurile exacte, pentru a nu lăsa loc de discuţii contradictorii.

+ Alegeţi tâmplăria din lemn stratificat şi uşile de interior/exterior din lemn masiv, de culoarea lemnului natur.

+ Folosiţi lambriul exterior din lemn pentru îmbrăcarea anumitor zone ale faţadei şi îmbunătăţirea spectului vizual al construcţiei.

+ Un beach-bar include o zonă de terasă ce poate fi realizată cu decking din lemn special tratat pentru rezistenţa la ultraviolete şi umiditate.

Sezonul estival este deja început de ceva timp, cel mai probabil majoritatea beach-bar-urilor sunt deschise şi puteţi analiza construcţiile existente pentru a vă face o părere. Beach-bar-ul MOKAI din Mamaia vi-l prezentăm în Galeria foto de mai jos cu titlu demonstrativ, realizat de către Bucovina Eco-Construct, firmă specializată pe construcţii din lemn din Vatra Dornei, judeţul Suceava (https://www.ecocase-lemn.ro).