Dezmembrarea camioanelor pentru asigurarea pieselor de schimb la preţuri mai avantajoase

438
Dezmembrarea camioanelor pentru asigurarea pieselor de schimb la preţuri mai avantajoase

O dată cu intrarea în Uniunea Europeană a României şi cu deschiderea firmelor către piaţa liberă europeană, s-a ivit o oportunitate majoră pentru dezvotlarea serviciilor în domeniul transporturilor rutiere internaţionale de mărfuri.

Firmele româneşti au constatat rapid că pot fi mult mai competitive în acest segment de piaţă decât firmele italiene, germane sau olandeze, care dominau până nu demult piaţa europeană de transport marfă.

Astfel, numărul firmelor româneşti de transport marfă a crescut exponenţial în ultimii 15 ani, devenind astăzi principalii furnizori de servicii de transport la nivelul Uniunii Europene.

Principalele avantaje care au propulsat firmele româneşti în top sunt costurile mici de gestionare a afacerilor precum taxele şi impozitele la stat, costurile cu asigurările, rovinietele şi inspecţiile tehnice periodice, pachetele salariale şi diurnele şoferilor, piesele de schimb şi pachetele de mentenanţă ale autocamioanelor.

O altă industrie care s-a dezvoltat în mod simultan cu firmele ce oferă servicii de transport mărfuri este cea a furnizorilor de piese de schimb din dezmembrări camioane şi cele care oferă service şi mentenanţă pentru mastodonţii şoselelor. Ştim cu toţii că piesele de schimb sunt scumpe chiar şi pentru autoturisme, dar când vine vorba despre autocamioane acestea au preţuri chiar astronomice am putea spune. În căutarea alternativelor s-a ajuns la concluzia că dezmembrând camioane în stare bună şi vânzând piesele pe componente se pot oferi preţuri mult mai mici pentru ele şi astfel a apărut o cerere foarte mare de furnizare a pieselor de schimb din dezmebrarea camioanelor. Deşi la început transportatorii au fost reticenţi şi au început să comande piese mici şi neimportante, după ce au căpătat încredere şi au văzut că se pot baza pe aceste piese şi că sunt de calitate cererea s-a extins până la motoare complete sau cabine.

Judeţul Suceava este binecunoscut la nivel naţional pentru numărul mare de transportatori de marfă care activează în această zonă, cu câteva mii de camioane active la nivelul comunităţii europene. Şoferii suceveni lucrează în regim de delegaţie fiind plecaţi câte 3 luni consecutive în misiune.

DZM Group Dezmembrari Camioane

Tot în judeţul Suceava au apărut şi câteva parcuri importante specializate în dezmembrarea camioanelor DAF şi MAN pentru piese de schimb. DZM Group din Dărmăneşti este un astfel de centru care înglobează şi service auto.

dezmembrari camioane MAN TGX

DZM Group importă autocamioane DAF XF şi MAN TGX din ţările Uniunii Europene şi din Anglia, aflate în stare foarte bună de funcţionare, cu un rulaj mediu. DZM Group importă mereu câte un număr mare de autocamioane care astfel pot fi achiziţionate la preţuri reduse şi în felul acesta se asigură şi pentru clienţii acestora preţuri mult mai bune la piesele de schimb rezultate din dezmembrarea camioanelor.

DZM Group asigură livrarea pieselor de schimb pentru camioane prin curierat rapid în 24/48 de ore oriunde în România şi în aceeaşi zi prin serviciul propriu de livrări către service-urile de camioane din judeţele Suceava şi Botoşani.

banner DZM Group

DZM Group furnizează din stoc sau la comandă orice piesă de schimb pentru mărcile de camion DAF XF sau MAN TGX, modelele noi.