Uşile din lemn stratificat sunt o alegere inspirată pentru casa ta

137
Uşile din lemn stratificat sunt o alegere inspirată pentru casa ta

Design-ul interior este o adevărată provocare în ziua de astăzi, deoarece produsele disponibile sunt foarte diversificate, clasificate pe multiple stiluri arhitecturale şi poate părea destul de dificil să realizăm un ansamblu armonios combinat.

Pentru cei care nu îşi permit angajarea unui designer de interior sau cei care îşi doresc să fie singurii responsabili de mobilarea şi accesorizarea spaţiului de locuit sau a biroului, internetul oferă astăzi o multitudine de idei, sugestii şi produse interesante, pe gustul fiecăruia.

Dacă te gândești să îţi amenajezi singur propria locuință şi doreşti să foloseşti produse de o calitate mai ridicată, acest lucru implică neapărat produse din materiale estetice şi durabile.

Uşile de interior din lemn stratificat

Pentru pretenţioşi, uşile de interior din lemn masiv stratificat fabricate în România sunt o alegere inspirată. Răspunzând cu brio atât pentru partea estetică, cât și pentru cea funcţională şi de durabilitate, ușile de interior din lemn masiv sunt produse foarte diversificate, adaptându-se cu uşurinţă atât conceptului modern de locuinţe cât şi celui tradiţional/clasic.

Pentru uşile de interior se preferă în general lemnul sau MDF-ul mai degrabă decât alte materiale precum PVC-ul sau aluminiul, care sunt mai potrivite pentru ferestre sau uși de garaj.

Clasic, atemporal și de o calitate superioară, lemnul este unul dintre cele mai solicitate materiale pentru a mobila casa sau apartamentul. Pe lângă performanțele sale bune în materie de izolare, ușa din lemn prezintă avantajul că nu necesită nicio întreținere specială. În funcție de tipul de ușă de interior aleasă, va trebui totuși să o vopsești sau să o lăcuiești și să repeți operațiunea după câțiva ani în funcție de utilizare.

O ușă de interior nu este doar o necesitate, este și o carte de vizită a întregii case.

Dacă o ușă este înainte de toate funcțională, poate fi considerată și o adevărată piesă de mobilier în casa ta. O ușă este un obiect pe care îl vei folosi de mai multe ori pe zi timp de ani de zile. Ușile pot să reflecte personalitatea ta și sunt la fel de importante ca și celelalte obiecte de mobilier ale tale care dau caracter interiorului.

Realizate din brad, tei, meranti sau stejar, din materiale aglomerate si fibre lemnoase apoi acoperite cu un strat de PVC sau placaj, vei găsi pe piață uși de interior din lemn de diverse specii și calități, la prețuri variate. Simple sau cu un design mai complex, îți poți alege tâmplăria din lemn dintr-o gamă deosebit de largă de produse.

Lemnul este deseori apreciat în interior deoarece este un material care conferă stil și căldură. Cu o estetică simplă și îngrijită, acest material natural aduce caracter interioarelor.

După cum spuneam mai sus, modelele de uși de interior sunt disponibile în diferite specii  cu diverse nuanțe de culoare. Astfel, ușile din lemn se potrivesc bine în toate tipurile de decor. Pentru un design mai neutru, este posibilă și vopsirea ușilor din lemn în alb sau color.

Lemnul masiv, are proprietăți semnificative într-un interior. Este apreciat în principal pentru izolarea termică și fonică. În cele din urmă, o ușă interioară din lemn este rezistentă la impact.

Avantajele unei uși din lemn stratificat

  • Creează o atmosferă caldă și prietenoasă
  • Gamă largă de posibilități în ceea ce privește culoarea, forma și tipul deschiderii
  • Valoare adăugată ca element interior datorită numeroaselor variante estetice
  • Întreținere redusă, nu necesită mentenanță
  • Material ecologic, fixează CO2 și contribuie la reducerea efectului de seră.

Îţi dorim mult succes cu proiectul tău de amenajare şi sperăm că ţi-am fost de folos cu sugestiile noastre de design interior. Alege uşile de interior din lemn masiv stratificat şi mergi la sigur!