Cum să îi înveți pe copii să poarte ochelari de soare? 6 trucuri

19
Cum să îi înveți pe copii să poarte ochelari de soare? 6 trucuri

Ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu de modă, ci joacă un rol esențial în protejarea ochilor împotriva radiațiilor ultraviolete nocive. De aceea, este important ca aceștia să fie purtați atât de către adulți, cât și de către copii. În cazul acestora din urmă, poate fi mai dificil să îi convingi de importanța purtării ochelarilor de soare, dar nu imposibil. Continuă să citești pentru a descoperi câteva trucuri utile în acest sens.

1. Începe de la vârste fragede

Nu este nevoie să aștepți până când copii tăi sunt la școală pentru a-i obișnui cu ochelarii de soare. Dimpotrivă, este indicat ca acest lucru să se facă de la vârste fragede. Explică-le copiilor că, la fel cum ne protejăm pielea cu ajutorul cremei cu protecție solară, trebuie să ne protejăm și ochii cu ajutorul ochelarilor de soare. Încearcă să folosești termeni simpli și ușor de înțeles.

2.  Include purtarea ochelarilor de soare în rutina zilnică

Integrarea purtării ochelarilor de soare în rutina zilnică a copiilor este o modalitate eficientă de a-i obișnui cu această practică. În acest fel, așa cum învață să aleagă hainele potrivite sau să folosească creme cu factor de protecție solară, vor învăța să privească purtarea ochelarilor de soare ca un comportament normal, așteptat.

3. Apelează la jocuri de rol

Copiii învață cel mai bine prin joc, așa că profită de acest lucru pentru a-i convinge să poarte ochelari de soare. Jocurile de rol, de exemplu, se numără printre preferatele copiilor și reprezintă o modalitate excelentă de a le prezenta avantajele ochelarilor de soare.

Ai putea crea un scenariu în care copiii sunt supereroi care luptă împotriva inamicului reprezentat de razele de soare periculoase cu ajutorul ochelarilor lor speciali. Unde găsesc aceste „arme”? La Lensa Constanța – programul și indicațiile de orientare sunt disponibile pe site-ul magazinului.

4. Implică-i în alegerea acestora

Implicarea copiilor în alegerea ochelarilor de soare este un pas esențial pentru a-i face să îi poarte cu plăcere și regularitate. Lasă-i să încerce diferite modele de ochelari de soare și să facă propriile alegeri. Există o gamă variată de modele de ochelari de soare pentru copii, astfel că nu există riscul să nu găsească unii care să le placă.

Tu trebuie doar să te asiguri că ochelarii oferă protecție maximă împotriva radiațiilor UV și sunt confortabili, nu îi strâng sau nu le alunecă de pe nas.

5. Laudă-i de fiecare dată când îi poartă

Laudă-i pe copii de fiecare dată când poartă ochelarii de soare, mai ales atunci când o fac din proprie inițiativă. Nu uita să le oferi și câteva complimente: spune-le cât de bine le stă cu ochelari de soare Polaroid pentru copii sau cât de frumoși sunt aceștia. Astfel de complimente pot crește entuziasmul pentru ochelarii de soare și, în consecință, șansele de a-i purta.

6. Fii chiar tu un bun exemplu

Copiii tind să imite comportamente pe care le văd la adulții de încredere din viața lor. Prin purtarea ochelarilor de soare în mod regulat, te transformi în cel mai bun exemplu pentru ei. Dacă tu însă nu porți ochelari de soare, îți va fi mai greu să-i convingi cât de importanți sunt aceștia și să-i faci să înțeleagă de ce ar trebui să îi poarte. Ai grijă deci să îți porți ochelarii de soare și încurajează-i pe cei mici să îți urmeze exemplul și să adopte aceeași atitudine proactivă față de sănătatea vizuală.

Ochelarii de soare sunt absolut necesari pentru a asigura ochilor noștri protecția necesară împotriva razelor UV și a potențialelor efecte nocive ale acestora. De aceea, ei ar trebui purtați oricând este necesar, inclusiv de către copii. Dacă micuții tăi nu sunt atât de entuziasmați de ideea de a purta ochelari de soare, trucurile de mai sus îi pot convinge să facă acest lucru. Testează-le și tu!